Jdi na obsah Jdi na menu

Vepřová krkovička na medu

17. 3. 2020

Suroviny:

2 plátky vepřové krkovičky
 
3 menší cibule
 
3 stroužky česneku
 
3 polévkové lžíce kečupu
 
1 polévková lžíce hořčice
 
2 lžíce francouzského dresinku
 
kmín celý
 
kari
 
provensálské koření
 
sůl
 
pepř
 
grilovací koření
 
olej
 
med
 

Postup přípravy receptu

Připravíme si marinádu: cibuli a česnek si nakrájíme na kolečka, vložíme je do misky, dále přidáme kečup, hořčici, dresing, cca špetku kmínu, cca kávovou lžičku kari, cca polevkovou lžíci provensálského a celé to promícháme.

Marinádou potřeme naloženou krkovičku den předtím decentně osolenou a opepřenou a necháme v misce uležet.

Maso smažíme z obou stran na pánvičce na oleji společně s marinádou a přidáme cca 4 kávové lžíce medu.