Jdi na obsah Jdi na menu

Pečený králík

17. 3. 2020

Suroviny:

1 celý králík
 
0,5 kg bůčku
 
sůl
 
cibuli
 
špetku kmínu
 
2 - 3 stroužky česneku

Postup přípravy receptu

Králičí maso spaříme vařící vodou, opláchneme studenou vodou a osušíme.

Bůček nakrájíme na plátky, které poklademe na dno pekáčku či kastrolu a okmínujeme, na bůček položíme králíka.

Česnek rozdrtíme se solí a pomažeme jím maso.

Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, podlijeme trochou vody a dusíme v troubě pod pokličkou.

Při dušení králíka obrátíme a podlijeme vodou, občas přelijeme vypečenou šťávou. Připečenou šťávu po obvodu pekáčku seškrabujeme, aby obarvila šťávu.

Když je maso skoro hotové, dopečeme bez pokličky.

Králíka rozdělíme na porce, vložíme zpět do šťávy a prohřejeme.