Pečený králík
Suroviny:
- 1 celý králík
- 0,5 kg bůčku
- sůl
- cibuli
- špetku kmínu
- 2 - 3 stroužky česneku
-
Postup přípravy receptu
Králičí maso spaříme vařící vodou, opláchneme studenou vodou a osušíme.
Bůček nakrájíme na plátky, které poklademe na dno pekáčku či kastrolu a okmínujeme, na bůček položíme králíka.
Česnek rozdrtíme se solí a pomažeme jím maso.
Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, podlijeme trochou vody a dusíme v troubě pod pokličkou.
Při dušení králíka obrátíme a podlijeme vodou, občas přelijeme vypečenou šťávou. Připečenou šťávu po obvodu pekáčku seškrabujeme, aby obarvila šťávu.
Když je maso skoro hotové, dopečeme bez pokličky.
Králíka rozdělíme na porce, vložíme zpět do šťávy a prohřejeme.